Samen meer Cognos kennis

Backup maken en terugzetten

Er is een folder per ongeluk verwijderd. Is het mogelijk om deze map uit een backup terug te krijgen? In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je een backup kunt maken en hoe je deze kan terugzetten.

Tabblad autorisatie

De autorisatie van Cognos wordt over het algemeen ervaren als iets bewerkelijks. Dat is ook niet vreemd aangezien je vanuit het tabblad beheer negen keer moet klikken om een gebruiker lid te maken van een rol. Daarom dat er naast Cognos verschillende beheertools zijn (Motio, BSP, ImpactSuite etc). In vier filmpjes wordt een praktische en beheersbare autorisatie methode voor Cognos uitgelegd.

Gebruikers, rollen en toegang

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je gebruikers kan autoriseren tot de verschillende studio's in Cognos en hoe je dit kan beheren door gebruikt te maken van rollen.

Met de nieuwe licentiestructuur is het goed om te kijken naar de manier waarop de autorisaties in je Cognos omgeving is georganiseerd. Dit filmpje helpt je om inzicht te krijgen in hoe de autorisaties in Cognos werken.

Aantekening maken in je rapport

In dit filmpje laat ik drie manieren zien om aantekeningen te maken in je rapport. Het is heel belangrijk om jezelf aan te leren om aantekeningen achter te laten. Voor jezelf als je na een jaar het rapport opent en je wilt weten wat je toen hebt gedaan. Maar ook om je collega te helpen het rapport te begrijpen. Doe dit niet alleen in complexe, ingewikkelde rapporten maar ook de meer simpelere rapportages.

Hoe maak je een goed template?

Een goed template zorgt voor beheersbare rapportages, een snellere ontwikkeltijd, scheidt vormgeving en content en is omgeving onafhankelijk. In deze vier video's wordt aan de hand van het Cognos voor Ambtenaren-template uitgelegd hoe je een goed template kan maken voor de Report Studio.