Samen meer Cognos kennis

Een (beter) alternatief voor Conditional Blocks

Het gebruik van Conditional Blocks is erg populair bij gemeenten. Je gebruikt Conditional Blocks om een gebruiker de mogelijkheid te geven meerdere selecties te maken in hetzelfde rapport. Maar er zijn ook wat nadelen aan Conditional Blocks en er is een (beter) alternatief.

Een Conditional Block gebruik je bijvoorbeeld voor een Financieel overzicht dat je wilt tonen per Programma, per Kredietbeheerder of per Grootboek. Je kunt dan drie lijsten in 1 rapport zetten en de gebruiker de specificatie laten kiezen.

Maar er zijn ook wat nadelen aan Conditional Blocks. Zo kun je niet in een oogopslag zien welke lijsten er in je rapport staan. Elke lijst is verborgen achter de Conditional Block. Daarmee is het beheer van deze lijsten ook lastiger. Als je een item wilt toevoegen heb je veel handelingen nodig. Er is een (beter) alternatief. Beter staat tussen haakjes want dit bepaal je uiteraard zelf. Met dit filmpje laten we het alternatief zien.

We zijn van plan om meer van dit soort filmpjes te maken. Heb jij ook een 'tip of trick' die handig is voor andere Cognos Ambtenaren geef dit dan aan ons door en wie weet behandelen we deze de volgende keer. Ook kun je nog steeds je Forumvragen stellen.

Reacties  

#1 Otmar van der Toorn 10-08-2015 10:18
er stond een linkje naar een ander filmpje dit heb ik nu aangepast.

Log in om een reactie te plaatsen.