Samen meer Cognos kennis

Cognos voor Ambtenaren stopt

Beste Cognos Ambtenaar,

De stichting Cognos voor Ambtenaren gaat stoppen. De situatie dat alleen Cognos en Frameworks/Packages kan voorzien in het invullen van de informatiebehoefte is veranderd. Datagedreven Werken doet haar intrede met Data Science, ETL tools worden meer en meer gebruikt en Power BI verovert marktaandeel. De markt is heterogener en breder geworden. Daarnaast vindt het delen van kennis steeds vaker plaats via online webinars, youtube live sessies en veel minder via trainingen, seminars en artikelen. Daarbij hebben andere partijen ook initiatieven gestart op het terrein van (online) kennis delen, iets wat ik van harte toe juich.

Nieuwe update strategie IBM

IBM heeft de strategie aangepast om verbeteringen door te voeren in Cognos.Voorheen betekende een update dat er alleen een aantal fouten gerepareerd werden. Hier zit nu verandering in. IBM heeft namelijk bekend gemaakt dat zij iedere 10-14 weken een nieuwe release uitbrengen waarin een aantal fouten zijn gerepareerd, maar waarin ook nieuwe functionaliteiten aanwezig zijn.

Gratis de nieuwe Cognos versie uitproberen!

IBM heeft in december een nieuwe Cognos versie uitgebracht, Cognos Analytics. Dit is niet zomaar een upgrade maar een compleet nieuwe versie waarin veel veranderd. We dachten daarom dat het goed is om jullie kennis te laten maken met deze nieuwe versie. Daarom dat we vier korte filmpjes hebben gemaakt waarin we jullie laten zien wat er gaat veranderen.

We laten onder andere zien hoe je gratis de nieuwe versie kan uitproberen via de website van IBM.

Gemeente Leeuwarden enthousiast over training Workspace Advanced op locatie

Cognos voor Ambtenaren biedt regelmatig trainingen aan op de Axians Academy in Zaltbommel. Niet voor iedereen een handige locatie, maar daarvoor bieden wij een oplossing: incompany trainingen. De gemeente Leeuwarden maakte vorige week dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. In totaal volgden daar zestien deelnemers, verdeeld over twee dagen, de dagtraining Workspace Advanced. De reacties zijn positief.

De trainingsstraat: hoe moet ik beginnen?

Regelmatig krijgen we vragen binnen van (aanstaande) Cognos-specialisten over de trainingsstraat. Want als Cognos specialist wil je natuurlijk van alles weten over hoe Cognos werkt, maar waar begin je dan? De eerste voorwaarde is wat ons betreft dat je van de organisatie de ruimte hebt gekregen om je (meer) te specialiseren in Cognos. Cognos kun je er niet even naast doen. Dus als je bij een training bent geweest, dan moet je de mogelijkheid hebben om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen. Het is een kwestie van veel vlieguren maken.

Cognos trainingen: waar heb jij behoefte aan

Cognos voor Ambtenaren heeft 1 missie: het Cognos kennisniveau bij gemeenten vergroten. Dit willen wij doen door samen meer kennis te krijgen. Daarom organiseren wij trainingen.

Deze trainingen zijn op maat gemaakt voor gemeenten. We huren hiervoor een ervaren Cognos-consultant in (en delen de kosten) en je ontmoet collega Cognos-ambtenaren om ervaringen te delen.

Door de resultaten van deze enquête weten we waar de behoefte ligt en kunnen we onze tijd en energie effectief inzetten. Alvast bedankt voor de medewerking.

Vul de enquête in