Samen meer Cognos kennis

Cognos voor Ambtenaren stopt

Beste Cognos Ambtenaar,

De stichting Cognos voor Ambtenaren gaat stoppen. De situatie dat alleen Cognos en Frameworks/Packages kan voorzien in het invullen van de informatiebehoefte is veranderd. Datagedreven Werken doet haar intrede met Data Science, ETL tools worden meer en meer gebruikt en Power BI verovert marktaandeel. De markt is heterogener en breder geworden. Daarnaast vindt het delen van kennis steeds vaker plaats via online webinars, youtube live sessies en veel minder via trainingen, seminars en artikelen. Daarbij hebben andere partijen ook initiatieven gestart op het terrein van (online) kennis delen, iets wat ik van harte toe juich.

 

Ik heb er over nagedacht om het initiatief een doorstart te geven in een heel ander jasje (meer Analytics voor Ambtenaren en dan meer online) maar ik merk dat ik daar op dit moment niet de volledige energie voor voel. Misschien komt dat nog later maar dan trek ik liever de stekker er uit dan hierop te blijven wachten (wat in feite al 3 jaar aan de hand is).

Hartelijk bedankt voor de afgelopen jaren waarin ik samen met jullie dit mooie avontuur heb beleeft. Het gaat je goed en misschien tot ziens!

 

Otmar van der Toorn
Initiatiefnemer Cognos voor Ambtenaren