Samen meer Cognos kennis

Meest gestelde vragen

Hoe verloopt de inschrijfprocedure?

Een training heeft de volgende statussen:
a) Gepland: De training is gepland voor een bepaalde datum en deelnemers kunnen zich aanmelden. Het aantal aanmeldingen staat tussen haakjes.
b) Definitief: De regel is dat een training doorgaat als er 5 aanmeldingen zijn. Als de training doorgaat krijgt het de status definitief en krijgen de deelnemers hiervan bericht.
c) Geannuleerd: de training heeft op de deadline niet genoeg deelnemers en wordt geannuleerd. Deelnemers krijgen hiervan bericht.

Een inschrijving kan de de volgende statussen hebben:
a) Aangemeld: de gegevens zijn ingevuld maar de training heeft nog niet de status definitief.
b) Afgemeld: je kunt tot drie weken voor aanvang van de training de inschrijving annuleren. Als je je aanmeld voor een training die de status definitief heeft dan is de regel dat je je niet meer kunt afmelden.
c) Geannuleerd: als besloten wordt een training niet te laten doorgaan omdat er te weinig aanmeldingen zijn dan krijg je hiervan bericht en wordt je inschrijving geannuleerd.
b) Definitief: de training is definitief als er genoeg deelnemers zijn. Deelnemers krijgen hiervan bericht. De regel is dat je je nu niet meer kunt afmelden.

Kan ik ook losse trainingen afnemen?

Ja, je kunt op je eigen niveau instappen. Wij bieden trainingen aan waarvan wij denken dat deze onmisbaar zijn voor elke Cognos specialist. Instappen kan zonder Cognos kennis waarna de cursist in diverse trainingen wordt opgeleid tot Cognos specialist. Uiteraard is het ook mogelijk om als ervaren Cognos specialist een enkele of meerdere trainingen uit de straat te volgen.

Wat verstaan jullie onder een Cognos specialist?

Een Cognos specialist is de meerderheid van de werkweek bezig met Cognos en heeft een bredere focus dan alleen de report studio. Kortom iemand die zich wil specialiseren in Cognos. Een Cognos specialist is niet iemand die Cognos er naast doet en alleen af en toe rapporten bouwt vanuit hun eigen informatiesysteem.

Mijn leverancier heeft alleen packages, heeft de training Framework manager wel zin?

Het idee van de trainingsstraat is dat we trainingen aanbieden waarvan wij denken dat deze onmisbaar zijn voor elke Cognos specialist. Op die manier ben je minder afhankelijk van leveranciers en externe hulp en heb je een brede kennis van Cognos gekregen.

Kan je ook een plekje voor mij vrijhouden?

Zolang de training de status gepland heeft en dus nog niet definitief is, is je inschrijving ook niet definitief. Tot drie weken voor aanvang de training kun je je kostenloos annuleren.

Er staat dat de training vol is, kan ik ook op de wachtlijst geplaatst worden?

Ja dat kan, sterker nog we hebben dit heel graag. Want zo weten we dat er behoefte is aan meer van dit soort trainingen. Wil je op de wachtlijst schrijf je dan in voor de betreffende training (VOL) en zet in de opmerking dat je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. Zodra er plek is ontvang je bericht.

Het lukt mij nu niet om deze training te volgen, wanneer is de volgende training?

Het is de bedoeling om vaker de trainingsstraat aan te bieden. Afhankelijk van de behoefte zullen we elk voor en najaar de trainingsstraat aanbieden.

Is het trainingsmateriaal Nederlandstalig?

Ja, de trainingen worden gehouden aan de hand van Nederlandstalig cursusmateriaal zodat je in je eigen omgeving de theorie kan toepassen in de praktijk. Dit materiaal bevat de sheets en de oefeningen die tijdens de training behandeld worden.

Van welke databasegegevens wordt tijdens de training gebruik gemaakt?

De trainingen zijn geschreven op de demonstratiedatabase van Cognos (Great Outdoors). Op die manier kunnen we een bredere doelgroep bedienen en ligt de focus op de techniek. Uit de evaluaties van eerdere trainingen blijkt dit verder geen belemmering te zijn, integendeel het wordt juist als erg prettig ervaren.

Worden er ook trainingen georganiseerd dichter bij huis?

De trainingen worden georganiseerd in Zaltbommel. Dat doen we omdat we dan kunnen garanderen dat alles goed werkt, kunnen we de kosten laag houden en daarnaast is de trainingsruimte uitermate geschikt voor klassikaal lesgeven. We organiseren ook de trainingsdagen achter elkaar zodat je de mogelijkheid hebt om eventueel in een hotel in de buurt te overnachten. Op deze manier hopen we dat een eventuele reisafstand je niet belemmerd om je op te leiden als Cognos specialist.

Is de prijs exclusief of inclusief btw?

Inclusief BTW. We zijn als stichting niet BTW plichtig. De belastingdienst heeft aangegeven dat er geen sprake is van ondernemersschap voor de omzetbelasting. De BTW die wij betalen om de trainingen in te kopen is daarom kostenverhogend. Op de factuur naar de deelnemers toe hoeven we geen BTW te heffen. De winst de we maken op de trainingen komt weer ten gunste van het werk van de stichting.