Samen meer Cognos kennis

Online trainingsomgeving

Regelmatig krijgen we de vraag of het niet mogelijk is om langer te kunnen blijven oefenen in de veilige trainingsomgeving na het volgen van een training.

Uiteraard is dit altijd mogelijk binnen de IBM Cognos omgeving van je eigen gemeente alleen moeten hiervoor wel een aantal zaken worden ingeregeld.

De juiste versie van de demo data moet worden klaargezet, rechten moeten worden gegeven en daarbij is er de kans dat de omgeving kapot kan worden gemaakt.

Met bovenstaande vraag in gedachte zijn wij in gesprek gegaan met onze trainingspartner en gaan we per heden op zoveel mogelijk trainingen de trainingscloud aanbieden.

Dit houdt in dat je na het volgen van een training voor 4 weken toegang krijgt tot de afschermde en veilige IBM Cognos omgeving waarop je ook de training hebt gevolgd.

Op deze manier ben je in de mogelijkheid om na afloop van de training rustig nogmaals de oefeningen door te lopen.

Deze trainingscloud is te openen via Internet Explorer en overal met een internet verbinding te bereiken. Op deze manier kan je zowel bij de gemeente als thuis oefenen.

Je betaalt hiervoor 125 euro (incl btw). Je kunt een inlog aanvragen bij je inschrijving of je kunt het aangeven tijdens de training.

De trainingscloud is beschikbaar voor de volgende trainingen (zie tabel).

Training Beschikbaar Later in 2015 beschikbaar Niet beschikbaar in Cloud
2. Report Studio Basis X    
3. Report Studio Dimensioneel Rapporteren X    
4. Report Studio Advanced X    
5. Workspace Advanced   X  
6. Workspace   X  
7. Active Reports X    
8. Framework Manager     X
9. IBM Cognos Beheer     X
10. Transformer: kubussen ontwikkelen **    

 ** De online trainings omgeving van de transformer zit bij de prijs in. Deze hoef je niet apart te bestellen.