Samen meer Cognos kennis

Advies

Enquête overstap naar Cognos 11

Veel gemeenten zijn bezig met de overstap naar Cognos 11. Cognos voor Ambtenaren wil onderzoeken hoe gemeenten er op dit moment (3e kwartaal) voorstaan. Dit doen we door een korte enquête. We willen iedereen oproepen om deze vragenlijst in te vullen. De uitkomsten zullen via de nieuwsbrief en deze website worden gedeeld.

Werkplekbegeleiding

Vanaf dit jaar organiseert Cognos voor Ambtenaren werkplekbegeleiding. De werkplekbegeleiding verschilt van een reguliere trainingsdag. Bij een training wordt doorgaans een programma afgewerkt die van te voren is bedacht. Dit kan vooral gebruikt worden als je bepaalde kennis vanaf de basis wilt opdoen. Na een training heb je de (algemene) theorie doorgenomen om deze vervolgens in de praktijk toe te passen. Bij een werkplekbegeleiding wordt er ingespeeld op de specifieke situatie van de cursist.

Advies

Op deze pagina hebben wij achtergrondinformatie verzameld over Cognos die interessant kan zijn voor Cognos-specialisten. Informatie en advies nodig over een ander onderwerp op Cognos-gebied? Gebruik dan ons forum of stuur een bericht via het contactformulier.

Na 7 komt 8

Wat betekent die stap voor mij als Functioneel beheerder? Wat komt er op me af? Want er gaan dingen veranderen en je zult nieuwe dingen moeten leren. Impromptu (Cognos 7) is een rapportagetool en Cognos 8 is een BI tool en BI is breder en daardoor complexer. In dit stuk zoomen we in op de overstap van Impromptu naar Cognos 8.