Samen meer Cognos kennis

Trainingsstraat Cognos voor Ambtenaren

Vijf jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Cognos. Na diverse trainingen en de nodige praktijkervaring, kwam ik er al snel achter dat ik in mijn dagelijkse werkzaamheden wel een sparringpartner kon gebruiken. Op zoek naar collega’s die in hetzelfde schuitje zaten, is het idee bij mij ontstaan om de stichting Cognos voor Ambtenaren op te richten. Een platform waar collega Cognos Ambtenaren met elkaar in contact kunnen komen en kennis uit kunnen wisselen.

 

 

De stichting Cognos voor Ambtenaren bestaat inmiddels vier jaar en is voorspoedig gegroeid. Niet alleen in ledenaantal, maar ook in ons aanbod richting jullie als leden van de stichting. De afgelopen jaren hebben we een aantal mooie trainingen georganiseerd, een standaard Framework ontwikkeld en diverse Cognos voor Ambtenaren dagen georganiseerd. Dat laatste beschouw ik toch wel als jaarlijks hoogtepunt. De reacties die we na een Cognos voor Ambtenaren-dag terugkrijgen zijn altijd zeer positief en dat geeft ons de energie om hiermee door te gaan.

 

Uit deze reacties blijkt daarnaast dat er een sterke behoefte is aan een trainingsopzet die aansluit bij de verschillende Cognos gebruikersniveaus. Of je nu net begint met Cognos, of al jaren gebruik maakt van de mogelijkheden van Cognos, er moet altijd een gepast instappunt zijn in deze trainingsopzet. Deze behoefte hebben we concreet uitgewerkt en hieruit is de Cognos voor Ambtenaren trainingsstraat ontstaan.

Ik ben erg trots dat ik je de trainingsportfolio kan aanbieden. De trainingen zijn zeer scherp geprijsd door de centrale inkoop vanuit de stichting. Tijdens de trainingen ontmoet je daarnaast collega Cognos Ambtenaren waarmee je ervaringen kunt delen en kennis uit kunt wisselen. Kortom, een uniek Cognos training portfolio voor gemeenten!

Otmar van der Toorn
Cognos voor Ambtenaren