Samen meer Cognos kennis

Over ons

De stichting Cognos voor Ambtenaren, opgericht in februari 2010, is een initiatief voor Cognos (van IBM) gebruikende ambtenaren. Cognos voor Ambtenaren heeft 1 missie: het Cognos-kennisniveau bij gemeenten vergroten. Dit willen wij doen door samen meer kennis te verwerven.

Cognos specialisten

Cognos is een echt specialisme. Cognos voor Ambtenaren richt zich daarom op de mensen die deze discipline goed beheersen; iemand die het merendeel van de werkweek met Cognos bezig is of in ieder geval de ambitie heeft om meer te doen dan alleen simpele rapporten maken.
Cognos-specialisten zijn de collega's achter de knoppen. Onze website heeft daarom vooral een praktische insteek. Loop je vast, dan helpt deze website je verder. Je vindt hier uitleg over de werking van bepaalde Cognos-functionaliteiten, achtergrondinformatie en een forum waarmee we onze Cognos-kennis kunnen delen en verbreden. Onze slogan luidt dan ook:

Samen Meer Cognos Kennis.

De slogan heeft als leidraad gediend voor de (menu)indeling van deze website. Hieronder is kort weergegeven wat onder de verschillende kopjes te vinden is.

Samen

Samen staat voor de online community. Meld je aan en maak gebruik van het forum om je vragen rondom Cognos te stellen. Een grote kans dat een collega Cognos-ambtenaar je verder op weg kan helpen.
Via de ledenlijst vind je de contactgegevens van alle aangemelde Cognos-specialisten per gemeente en hun werkervaring op het gebied van Cognos.

Meer

Onder 'Meer' is achtergrondinformatie verzameld over Cognos die interessant kan zijn voor Cognos-specialisten. Te denken valt aan informatie over licentiestructuur of advies over hoe Cognos ingezet kan worden bij jouw gemeente.
Geregeld plaatsen we ook een column, geschreven door Cognos-professionals. Het geeft ons een bredere kijk op de wereld van Cognos.

Cognos

Wij richten ons op de tool Cognos. Dit doen we middels een praktisch insteek. Op dit gedeelte van de website vind je de tips en tricks en informatie over Cognos-colleges die wij organiseren. Bovendien zorgen we voor een stukje inspiratie door voorbeelden van Cognos-rapporten te laten zien.

Kennis

Kennis halen we op bij onze trainingspartners. We hebben hiervoor een trainingsstraat ontwikkeld. Tot nu toe is het ons gelukt om elk voor- en najaar een trainingsstraat te organiseren. Op deze pagina vind je alle informatie over de trainingen. En kijk dan ook eens naar de online trainingen die we aanbieden.

Interesse in het ontstaan van onze stichting? Lees dan meer over de geschiedenis van Cognos voor Ambtenaren.